DUURZAAM

SCHOONMAKEN

Schoonmaken is een taak die wekelijks terugkeert. Of het nu het schoonmaken van je laptop, bureau of de binnenkant van een kast is: het moet zo nu en dan worden gedaan. Het is een heerlijk gevoel als alles weer fris en schoon is. Zorg er wel voor dat je op een verantwoorde en duurzame manier schoonmaakt. Als je wilt beginnen met duurzaam schoonmaken of er al mee bezig bent: Wij hebben tips!

1. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

De eerste stap bij duurzaam schoonmaken is het vermijden van agressieve schoonmaakmiddelen. Veel schoonmaakmiddelen bevatten chemische stoffen zoals chloor. Gebruik liever ecologische schoonmaakmiddelen. Deze bevatten geen of minder chemische stoffen en zijn biologisch afbreekbaar. Je kunt ook zelf een schoonmaakmiddel maken met groene zeep. Hiervoor heb je twee eetlepels zachte groene zeep nodig, 500-100 ml gekookt water en een spatel om alles goed met elkaar te mengen. Wel zo goed voor het milieu!

Ecover reinigers

In deze lijn vind je producten met Europees Ecolabel, Cradle to Cradle gecertificeerde producten en probiotische reinigers.

2. Houd je aan de dosering

Een andere duurzame tip is om je altijd aan de doseervoorschriftenop het etiket van het product te houden. In de praktijk wordt bijna altijd te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Dit is verspilling en zorgt tegelijkertijd voor streepvorming en plakkerigheid, waardoor nogmaals gereinigd moet worden.

Greenspeed Pro bio Tabs

Deze Tabs zijn een interieur- en sanitairreiniger in tabletvorm. Deze innovatie is de ideale oplossing tegen wegwerpplastic. Dankzij de efficiënte tabletvorm hoeven we geen onnodig water te vervoeren. Dit bespaart tot 99% CO2 bij het transport en tot 99% aan opslagruimte! De efficiënte formule blijft tot 3 maanden na het oplossen actief.

Bekijk video >

3. Herken duurzame schoonmaakmiddelen

Je kunt duurzame schoonmaak-middelen herkennen aan de volgende kenmerken:

Let op keurmerken en certificeringen. Deze kunnen betrekking hebben op de verpakking en/of het product zelf.

Greenspeed duurzame reinigingsoplossingen

In deze lijn vind je producten met Europees Ecolabel, Cradle to Cradle gecertificeerde producten en probiotische reinigers.

4. Gebruik microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes zijn geen natuurlijk product, maar ze gaan enorm lang mee, sommige tot wel 600 schoonmaakbeurten. Gebruik bij voorkeur daarom microvezeldoekjes in plaats van katoenen doekjes of wegwerpdoekjes. Met een microvezeldoekje kun je met weinig schoonmaakmiddel grondig schoonmaken en ze zijn zowel nat als droog te gebruiken. Heel veelzijdig voor het duurzaam schoonmaken dus!

Greenspeed microvezeldoeken Re-belle

Gemaakt uit 100% gerecycled polyester microvezel en is bovendien recyclebaar. Cradle to Cradle gecertificeerd.

Bekijk video >

Meer producten van Schoonmaak

Ecover duurzame allesreiniger

Bekijk product →

Greenspeed sprayflacon Pro bio Tab Multi leeg

Bekijk product →

Greenspeed interieurreiniger Pro bio Tab Multi 6 tabs

Bekijk product →

Greenspeed duurzame sanitairreiniger

Bekijk product →

Greenspeed microvezeldoek Re-belle blauw

Bekijk product →

Greenspeed duurzame vaatwastabletten

Bekijk product →

Econ Office

Eurode Park 1-7

6461KB Kerkrade